Logiq och Sovos samarbetar

Logiq och Sovos samarbetar

Publicerad den 25.09.2023, 21:07

Logiq och Sovos, två framstående aktörer inom elektronisk fakturering och skatteefterlevnad, har inlett ett strategiskt partnerskap för att erbjuda marknadsledande lösningar inom e-fakturering, CTC och EDI. 

 

Skattemyndigheter över hela världen fortsätter att införa krav för att förstärka kontrollen över transaktioner mellan företag, med målet att förbättra effektiviteten, minska kostnaderna och bekämpa bedrägerier. Denna pågående utveckling av lokala momsrapporteringskrav i hela Europa och globalt skapar betydande påfrestning för företag att hålla sig uppdaterade, säkerställa efterlevnad och implementera global e-fakturering på ett enhetligt, skalbart och kostnadseffektivt sätt. 

Sovos, en stor leverantör av lösningar för efterlevnad av skatter och moms, och Logiq, ett av de största handelsnätverken för dokumentutväxling i Norden, samarbetar för att leverera heltäckande och effektiva lösningar för elektronisk fakturering och EDI som överensstämmer med skatte- och momslagstiftningen i olika länder. 

 

Sovos och Logiq kommer, via detta strategiska partnerskap, att kunna erbjuda en mycket kraftfull dokumenthanterings-, EDI- och CTC-portfölj till den nordeuropeiska marknaden, vilket är precis vad företag inom detta område letar efter för att möta sina behov av lösningar för att uppfylla de kommande CTC-mandaten i den europeiska regionen.
– Marc Hobell, VP EMEA Sales,
Sovos

 

CTC (Continuous Transaction Control) är en elektronisk utbytesmodell som introduceras av skattemyndigheter över hela världen för att hantera momsrapportering i realtid eller näst intill realtid och fakturering. Syftet är att ge skattemyndigheterna en korrekt och snabb överblick av den ekonomiska aktiviteten inom landet, särskilt i momsredovisningen, och därigenom minska det växande momsgapet. 

Genom detta samarbete kombineras Logiqs tjänster inom dokumenthantering och EDI med Sovos djupa förståelse för skatteefterlevnad och CTC. Tillsammans kan vi erbjuda företag en robust och skräddarsydd lösning som säkerställer full överensstämmelse med lokala momsregler i olika länder. 

 

Samarbetet med Sovos är en viktig milstolpe för oss i att förse våra kunder med heltäckande och effektiva lösningar för elektronisk fakturering och EDI. Genom att kombinera vårt etablerade handelsnätverk och EDI-expertis med Sovos djupa kunskap om skatteefterlevnad och CTC kan vi säkerställa att våra kunder får en helhetslösning som uppfyller de strängaste kraven inom momsreglering. Vårt gemensamma mål är att underlätta affärsprocesser och skapa en sömlös upplevelse för företag som hanterar elektroniska fakturor och handelsdokument.

– Troels Hansen, CEO Logiq

 

Våra gemensamma lösningar underlättar och optimerar företags processer för elektronisk fakturering och EDI. Genom att utnyttja avancerad teknik och automatiserade processer kan företag förenkla sin faktureringscykel, förbättra noggrannheten och spara värdefull tid och resurser. Dessutom kommer våra lösningar att garantera att företag följer alla nödvändiga momsregler, vilket minimerar risken för sanktioner och påföljder. . 

 

Om Logiq

Logiq är ett av de ledande nordiska nätverken för utväxling av handelsdokument mellan företag. Logiq erbjuder fullt stöd och utbyte av alla dokumenttyper i processerna ” Purchase-to-pay” ” och ” Order-to-cash”, vilket effektiviserar digital kommunikation för över 5 000 företag. Logiqs tjänster utvecklas kontinuerligt för att ytterligare öka värdet som ges till sina kunder. Företaget grundades 1999 och har kontor i Halden, Oslo och Stockholm. 

Logiq Connect with Confidens

 

 

 

 

Om Sovos

Sovos ger företag det förtroende som krävs för att navigera i en alltmer reglerad värld. Sovos lösningar erbjuder ett modernt, IT-drivet svar på efterlevnad och är skalbara, pålitliga och säkra och ger en fantastisk användarupplevelse. Sovos har mer än 100 000 kunder, inklusive hälften av Fortune 500, samt företag av alla storlekar som är verksamma i mer än 70 länder. Företagets molnbaserade lösningar integreras med en mängd olika affärsapplikationer och myndigheters efterlevnadsprocesser. Sovos har anställda i hela Amerika och Europa och ägs av Hg och TA Associates. För mer information besök www.sovos.com och följ oss på LinkedIn och Twitter. 

Sovos