Europris: Införande av EHF faktura en stor framgång

Europris: Införande av EHF faktura en stor framgång

Logiq har med stor professionalism hjälpt Europris flytta fakturaflödet över til EHF (rådande format för PEPPOL i Norge). Detta har gett företaget stora besparingar.

Thor Chr. Munkeboe-Nygaard, chef för ERP på Europris IT avdelning drar ständigt upp servicenivån på Logiq som mycket hög, från försäljning til servicedesk, utvecklare och projektledare. Detta är vi I Logiq mycket stolta över och bra kundservice är något vi alltid strävar efter.

 

God översikt och kontroll

Europris skickar EHF via Logiq, men skickar inte själva filer i godkänd EHF format. I den norska versionen av PEPPOL er det EHF som är det rådanda formatet, som uppdateras upptil flera gånger per år. Logiq konverterar deras filer til att tilfredsställa de nuvarande kraven för EHF.

För inkommande fakturor använder Europris Logiq som accespunkt och får nu en allt större del av filer varje månad.

Europris har varit kunder hos Logiq sedan 2012, och projektet med accesspunt kom i gång i början av 2016. Det har varit mycket framgångsrikt för båda parter. Ca. 20% av Europris butikerna ägs av franchisetagare och de sista 80% är egenägda butiker, vilket kräver en särskild överenskommelse med respekt för fakturaflödet och bearbetning av filer – hos Logiq och Europris.

Logiq fungerar också som operatör för att nå andra via nätverk med samtrafik på ”traditionell EDI”. I det här loppet skickas order, orderbekräftelser, följsedlar och fakturor. Genom att samla all trafik har man en komplett överblick över alla filer, både skickade och mottagna i Logiqs kundportal, Logiq Customer Portal.

”Detta ger oss en bra överblick och kontroll över all elektronisk kommunikation”

Thor Chr. Munkeboe-Nygaard i Europris.

 

Om Europris 

I maj 1992 öppnade den första Europris i Stavanger, butiken är i dag en av över 240 Europris butiker. Europris är en av Norges mest kända varumärken. Över 90% av alla norrmän sager att de känner till Europris. Biker finns over hela landet och växer med circa 10 nya butiker varje år.