Elgiganten: ”Logiq i världsklass”

Elgiganten: ”Logiq i världsklass”

Elgiganten har haft Logiq som leverantör av fakturatjänster sedan 2009.

Över åren har vi byggd upp ett bra och tryckt samarbete där vi kan gynnas av varandra. Vi delar tillsammans flertalet av de visioner vi
har och får därför en god förståelse för varandras önskningar och mål för framtiden.

Elgiganten Nordic är dessutom kund inom flera av Logiqs tjänster, såsom LogiqRMA. Denna lösning ger möjlighet till effektiv elektronisk hantering av reklamationer, kreditering, reparationer eller byte av defekta varor. Den webb-baserade lösningen kan hantera ärenden mellan kund, butik, kedjan, verkstad, leverantör och transportör.

Logiqs tjänster

År 2014 valde Elgiganten att använda Logiq som accesspunkt för ingående faktura. Några år senare önskade Elgiganten att Logiq skulle etablera en leveranskedja av fakturor från deras SAP lösning till alla kunder, i alla land där Elgiganten är representerade – en mycket krävande uppgift. Elgiganten ville även påbörja en process för en lösning av ingående fakturahantering från alla sina leverantörer. Lösningen effektiviserade fakturaflödet och gav möjlighet att ta emot elektroniska fakturor direkt in i sitt system.

Logiq har levererat projektledning, koordinering och implementering av dessa lösningar.

Elgiganten / Elkjøp Nordic AS

Elkjøp Nordic AS har sitt huvudkontor i Oslo och ägs av Dixon Stores Group Retail Norway AS sin i sin tur är en del av DSG International. Företagets butiker går under namnet Elgiganten i Sverige och Danmark och Gigantti i Finland. Med dotterbolag över hela Norden har man över 10 000 medarbetare som arbetar för att ha marknadens nöjdaste kunder. Elgigantens vision är “to give everybody the amazing world of technology” och man arbetar för att alla ska kunna ta del av den teknologiska utvecklingen i samhället. Man vill bidra till att hindra digitalt utanförskap. Likt Logiq har Elgiganten ”Ansvar” som en av sina värderingar, man jobbar för att bli lite ”grönare” varje dag och bidrar till både egna och globala mål för en hållbar framtid.