Spara tid med mindre manuell korrigering- Dokumentkontroll från Logiq

Spara tid med mindre manuell korrigering- Dokumentkontroll från Logiq

Publicerad den 10.12.2019, 13:19


Logiq kan nu erbjuda sina kunder en ny tjänst- Logiq Dokumentkontroll.
Genom att identifiera vanliga avvikelser på fakturor kan företaget nu automatisera krav på innehåll. På så sätt kan företaget spara mycket tid och pengar på att minska antalet avvikelser, öka matchningsgraden samt minimera manuell handläggning av t.ex inkommande faktura.

 

Många företag lägger onödigt mycket tid på att hantera felställda fakturor vilket i slutändan kan bli kostsamt. I order och fakturor finns information som inte krävs enligt lag, men som företag behöver för att automatisera sin interna handläggning. Genom att identifiera avvikelserna med Logiq Dokumentkontroll kan företaget automatisera krav för innehåll i t.ex fakturor och spara in på behandlingstiden.

 

Spara tid med mindre manuell korrigering

Med Logiqs tjänst Dokumentkontroll kan automatisering vara lösningen när någon av dessa frågor uppstår:

  • Finns projektnumret med i dokumentet och är det korrekt och giltigt?
  • Har leverantören godkänts och har de behörighet att beställa till detta projekt?
  • Vilken butik är egentligen mottagare av beställningen?
  • Är beställningsnumret ifyllt?
  • Är referenserna korrekt ifyllda?

 

 

Baserat på företagets egna behov

Med en effektiv avvikelsehantering förenklar Logiq granskningsprocessen när en faktura avviker från informationen i det inkommande dokumentet, baserat på det egna behovet.

 

  • Dokumentet kan stoppas och göras tillgängligt i Logiq Customer Portal och företaget kan säkerställa att informationen är korrekt innan det skickas till det egna systemet.
  • Dokumentet kan stoppas och skickas tillbaka till avsändaren med information om vad som behöver korrigeras innan avsändaren kan skicka det igen.
  • Dokumentet kan släppas fram till dig med markeringar om vad som inte är korrekt. Avsändaren meddelas då automatiskt om felen med en begäran om ändring tills nästa dokument skickas.

 

 

 

 

Läs mer om Logiq Dokumentkontroll

Med ett automatiserat fakturaflöde från Logiq kan du effektivisera ditt företag och minska det manuella arbetet och antalet felaktiga beställningar till ett minimum.

Kontakta oss för att veta mer om hur Logiq kan hjälpa dig att ta emot och leverera fakturor samt andra dokument till och från dina kunder- smartare, snabbare och tryggare.