Ny milstolpe inom elektronisk faktura

Ny milstolpe inom elektronisk faktura

Publicerad den 09.03.2022, 12:18

NEA eRegister är det svenska adressregistret för digital affärskommunikation. Fram tills nu har registret endast varit tillgängligt för VAN-operatörer.

Men med den senaste uppdateringen och med ny hemsida är registret öppet för alla som vill söka efter digitala företagsadresser. 

 

NEA (Nätverket för Elektroniska Affärer) är en medlemsdriven svensk ideell organisation. De erbjuder ett neutralt och oberoende nätverk för alla som är intresserade av eller aktiva inom e-affärer. 

För att påskynda digitaliseringen i Sverige har medlemmarna i NEA (VAN-operatörer) samarbetat för att upprätta ett elektroniskt register över digitala företagsadresser. Detta register- NEA eRegister, kan användas för att fastställa ett företags förmåga att skicka och ta emot elektroniska affärsdokument. 

Hittills har registret endast varit tillgängligt för VAN-operatörerna själva, men förra veckan presenterades webbsidan www.neaeregister.se som ett lättillgängligt och offentligt register. Detta innebär att alla företag kan använda webbsidan för att avgöra om deras affärspartner kan skicka och ta emot elektroniska affärsdokument.