Logiq och Order Control ingår partnerskap

Logiq och Order Control ingår partnerskap

Publicerad den 16.12.2021, 13:08

Logiq är glada att kunna meddela vårt partnerskap med Order Control. Det nya partnerskapet kommer att hjälpa byggentreprenörer att få en fullständig överblick över sina beställningar och kommer att bidra till att minska svinnet i byggprojekt.

 

Logiq har inlett ett samarbete med Order Control, ett visionärt företag som levererar en smidig logistiklösning för byggbranschen. Tillsammans kommer företagen att fokusera på att leverera värde till byggentreprenörer genom digitalisering av beställningsprocessen.

Logiq, som har en lång erfarenhet inom byggbranschen har varit en viktig del i digitaliseringen av handelsdokument i Norden. Mycket av materialet på byggarbetsplatser beställs dock fortfarande utan att lämna ett digitalt spår.

Order Control levererar en lösning som gör det enkelt att digitalisera processen och få en överblick över vem som har beställt vad samt när och var det ska levereras. Genom att generera ett digitalt OrderID i sin app och använda detta i orderprocessen kan orderbekräftelsen och andra handelsdokument automatiskt sorteras till rätt projekt och person.

Logiq tillhandahåller nu en koppling för Order Control som gör att entreprenörer kan ta emot orderbekräftelser och andra handelsdokument från sina leverantörer. Alla transaktioner behandlas av Logiqs transaktionsplattform och levereras i ett standardiserat format till Order Control. Detta kommer att påskynda introduktionen och time-to-value för företag som använder Order Control.

 

 

Det har varit mycket fokus på slöseri och ineffektivitet på byggarbetsplatser och vi tror att Order Control presenterar en lösning på delar av detta problem. Vi är glada att samarbeta med Order Control och att tillhandahålla en anslutning som gör det möjligt för våra kunder att enkelt börja använda sin programvara. De flesta av de relevanta leverantörerna är redan kunder hos Logiq. Detta partnerskap kommer att ytterligare stärka vår position i branschen och ge mervärde till våra kunder

Troels Hansen, VD för Logiq

 

Logiq är den ledande leverantören av EDI- tjänster inom den nordiska bygg- och anläggningsbranschen och var en naturlig partner för Order Control. Deras flexibla lösningar gör det enkelt för oss att ta in nya kunder. Logiq har en beprövad yrkes- och branschkunskap och vi ser fram emot att fortsätta samarbetet för att digitalisera beställningar i byggbranschen.

Ken Morten Steen, administrerende direktør i Order Control

 

Order Control

Om Order Control

Order Control hjälper entreprenörer att minska slöseri med til och material. Med tre knapptryckningar kan du generera ett OrderID för att indentifiera inköpsorderna. Med detta får du veta vem som har beställt vad och till vilket projekt, när materialet kommer och hur mycket som kommer att levereras. Kontroll av inköpspriser mot ramavtal, samt bokföring med projekt och huvudbokskonto görs automatiskt av systemet. Resultatet är mindre tid åt administrativa uppgifter och datainsamling som gör att du kan bygga snabbare och med bättre kontroll.

 

Om Logiq

Logiq är Nordens ledande digitala handelsnätverk för utväxling av handelsdokument mellan företag. Vi erbjuder full support och samtrafik för alla dokumenttyper i purchase-to-pay och order-to-cash processer, och vi effektiviserar digital kommunikation för mer än 5 000 företag på den nordiska marknaden. Våra tjänster utvecklas kontinuerligt för att ytterligare öka värdet vi ger våra kunder. Företaget grundades 1999 och vi har kontor i Halden, Oslo och Stockholm.

 

Vill du digitalisera ert order- och fakturaflöde?

Vårt team är här för att hjälpa er! Kontakta oss för mer information.