Swedol effektiviserar sina fakturaprocesser med Logiq

Swedol effektiviserar sina fakturaprocesser med Logiq

Swedol ville ha en lösning för att minska den manuella hanteringen av fakturor, förbättra kvaliteten och spara kostnader. De hittade sin lösning med Logiq.

 

Swedol- en specialist för proffs

Med mer än 100 butiker i Sverige, Norge och Finland, samt e-handel är Swedol en föredragem specialbutik för proffs. Företaget grundades redan 1963 och verkar nu under ledning av Momentum Group, en företagsgrupp med en årlig omsättning över 8 miljarder kronor.

 

En kostsam och manuell process

Att skicka och ta emot fakturor är en naturlig del av Swedols verksamhet. Trots att processen för att ta emot fakturor redan var digitaliserad, upplevde Swedol att det fortfarande krävdes mycket manuellt arbete för att tolka och verifiera fakturorna.

 

Fakturor som inte var tillräckligt tydliga att läsa gav oss ofta merarbete, vilket i sin tur krävde resurser som annars kunde läggas på att utveckla verksamheten.

– Rikard Hällmark, leverantörskontrachef, ekonomi på Swedol

 

Avvikelser och brist på information i fakturorna blev till tröttsamma och repeterade uppgifter som krävde resurser. När utgifter sammanställdes utgjorde dessa uppgifter en betydande mängd arbetstimmar.

 

Reducerar flaskhalsen för ingående faktura

Baserat på mängd och komplexitet på mottagna fakturor behövde Swedol en flexibel och lyhörd partner som kunde hjälpa dem att optimera sitt fakturaflöde och minska kostnader.

Med goda referenser blev Logiq den partnern som tog sig an uppgiften. Vidare visade Logiq sin förmåga att kunna se och lösa Swedols problem genom tydlighet och anpassningsbarhet samt en smidig implementering.

Efter att Logiq konfigurerats som VAN-operatör för att ta emot fakturor ledde projektet även till att implementera Logiq Dokumentkontroll för att optimera fakturaflödet. Dokumentkontroll är en tjänst som validerar och korrigerar inkommande dokument baserat på individuella krav och företagsregler.

 

Optimera utgående fakturor

Att kunna ta emot fakturor på ett smidigt sätt är viktigt men möjligheten att nå mottagare med utgående fakturor kanske ännu viktigare. Baserat på goda erfarenheter av inkommande fakturor via Logiq bestämde sig Swedol att börja använda Logiqs tjänst Multikanal för fakturadistribution.

Med Logiq kan Swedol nu skicka fakturor i den kanal som deras kunder föredrar. Logiq konverterar och översätter fakturorna till önskat format (EDI, Peppol, e-faktura, e-mail eller print).

 

Resultat

Idag handlägger Logiq ca 200 000 fakturor per månad för Swedol Samarbetet har möjliggjort kostnadsbesparingar, förbättrad kvalitet och minskad manuell hantering. Med ett mer effektivt fakturaflöde och tjänster som förenklar arbetet kan Swedol nyttja sina resurser på ett bättre sätt.

 

Vi är verkligen nöjda med övergången till Logiq- kundbemötandet, svarstiden och anpassningsbarheten som Logiq har visat oss har varit top notch!

 – Rikard Hällmark

 

Swedol huvudkontor i Tyresö
Swedols kontor i Tyresö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SwedolAlligo

Om Swedol:

Swedol verkar inom affärsområdet för Alligo som en del av ett större antal företag nom Momentum Group. Swedol är en ledande nordisk multispecialust, främst inom bygg och anläggningssektorn. Med mer än 100 butiker och e-handel mot flera länder under namnen Swedol, Tools, Grolls, Univern och Nima erbjuder de kompetens, närvaro och lönsamhet för sina kunder.
www.swedol.se

 

 

 

Logiq Connect with Confidence

 

 

 

 

Om Logiq:

Logiq är ett av de ledande nordiska digitala IT-företagen inom molnbaserad dokumenthantering.
Vi vet hur komplexiteten kring EDI och elektronisk fakturering fungerar och vi har den erfarenhet, kompetens och teknik som behövs för att lösa utmaningarna med att optimera dokumentflödet.

Företaget har ca 65 anställda på huvudkontoret i Halden och våra kontor i Oslo och Stockholm. År 2020 omsatte Logiq 112 miljoner norska kronor och har fler än 3000 kunder i den europeiska regionen.

 

Kontakta Logiq för att veta mer eller få en kostnadsfri  genomgång av era fakturaflöden.